Kees van Rijen, Tilburg 1948, schildert sinds 1999 als autodidact met acryl gestileerd figuratief werk, mens en diermotieven. Zijn werk is vrolijk, speels en kleurrijk en toch duidelijk geconstrueerd.

Hij laat zich beïnvloeden door de Cobragroep de late Corneille, en neemt nu ook de mogelijkheid om in zijn stijl wat abstracter te werken en te zoeken naar andere technieken en mogelijkheden.

Hij heeft ervaren dat dit hem erg aanspreekt en zijn stijl breder maakt. Ook ontwerpt hij kunstkaarten, Artbags en boekenleggers.

Het plezier in het schilderen is voor hem een belangrijke drijfveer om zich steeds verder te professionaliseren als beeldend kunstenaar.

Kees is aangesloten bij de Sociëteit Drentse kunstenaars en de Stichting Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze, en is met ingang van 2008 ingeschreven bij het CBK / Drenthe.

atelier verf potten

Ateliers

Werken doe ik in mijn atelier in Rolde en een aantal maanden in het jaar in Kargıcak, Turkije. Hoe ik werk en waar ik door geïnspireerd raak kun je zien en horen in deze film.

  • Onder de Huid Expositie
  • Beeldend kunstenaars kruipen onder de huid
  • kranten artikel Expositie Onder de huid

Expositie ‘Onder de huid’ in Gasteren

Negentien kunstenaars, aangesloten bij de Stichting Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze, tonen 23, 24, 25, 30 en 31 augustus en 1 september werk waarin zij ‘onder de huid’ kruipen om te zien wat daar broeit of groeit.

Gedurende de openingsdagen zijn leden van de stichting aanwezig om het werk toe te lichten. Ook kunt u gedurende deze dagen kennismaken met de stichting en hoe u hier misschien deel van kan worden.