Kees van Rijen, Tilburg 1948, schildert sinds 1999 als autodidact met acryl gestileerd figuratief werk, mens en diermotieven. Zijn werk is vrolijk, speels en kleurrijk en toch duidelijk geconstrueerd.

Hij laat zich beïnvloeden door de Cobragroep de late Corneille, en neemt nu ook de mogelijkheid om in zijn stijl wat abstracter te werken en te zoeken naar andere technieken en mogelijkheden.

Hij heeft ervaren dat dit hem erg aanspreekt en zijn stijl breder maakt. Ook ontwerpt hij kunstkaarten, Artbags en boekenleggers.

Het plezier in het schilderen is voor hem een belangrijke drijfveer om zich steeds verder te professionaliseren als beeldend kunstenaar.

Kees is aangesloten bij de Sociëteit Drentse kunstenaars en de Stichting Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze, en is met ingang van 2008 ingeschreven bij het CBK / Drenthe.

atelier verf potten

Ateliers

Werken doe ik in mijn atelier in Rolde en een aantal maanden in het jaar in Kargıcak, Turkije. Hoe ik werk en waar ik door geïnspireerd raak kun je zien en horen in deze film.

  • Kunstroute 2019

Kunstroute 2019

Kunst kijken (en kopen) met Pasen.
Dat kan bij 17 kunstenaars in de gemeente Aa en Hunze. Zondag 21 april en maandag 22 april van 11:00 – 17:00 gooien we de deuren open.